Hopp til navigasjon Hopp til innhold
rca lyra personal jukebox

Endelig MP3Pro i lomma

Først nå kommer en MP3-spiller som støtter MP3Pro. Formatet skapte stort oppstyr da det ble lansert i sommer.

rca lyra personal jukebox
RCA benyttet Computer electronics Show (CES) til å lansere sin siste bærbare MP3-spiller. Som den første på markedet støtter den MP3Pro – en «forbedret» versjon av det originale MP3-formatet.

Formatet er utviklet i samarbeid mellom Thomson multimedia og Fraunhofer. Sistnevnte er firmaet bak den originale MP3-teknologien. Uten å la det gå ut over lydkvaliten skal MP3Pro halvere filstørrelsen.

Spilleren har fått navnet RCA LYRA Personal Jukebox, og har en 10GB harddisk. Spilleren er klargjort for MP3Pro, men helt klar blir den ikke før en gratis nedlastbar MP3Pro-støtte blir tilgjengelig tidlig i vår.

Ingen WMA eller FireWire

RCA LYRA Personal Jukebox veier 310 g og støtter ikke Microsofts WMA-format. Litt trist er det også at RCA har valgt USB, og ikke FireWire, til overføring av musikk til spilleren.

Utstyrt med oppladbare batterier hevder produsenten at den gir absolutt akseptable 12 timers spilletid. Den har også 8MB minne som skal forhindre opphold i musikken ved støt.

Foreløpig har ikke MP3Pro-formatet gjort særlig inntog blant utvekslere av musikk på Internett. Likevel har flere millioner lastet ned den nødvendige programvaren for å benytte seg av formatet.