Nimda ressurection

Annonse


Audiogalaxy kan spre Nimda

Nimda ressurectionInstallasjonfila til Audiogalaxy, AGSetup0608.exe, har hisset opp anti-virus programvaren til flere brukere den siste tiden. Fila er lastet ned fra CNETs Download.com. Dette melder Newsbytes.

De foretok en virussjekk av fila med to forskjellige anti-virus verktøy. Begge påviste Nimda – et hissig virus som først ble oppdaget i september i fjor.

Skal vi tro statistikken på Download.com har installasjonsfila blitt lastet ned hele 28 millioner ganger, siden den ble lagt til 24. oktober. Det er likevel ikke sannsynlig at kopien har innehold Nimda i hele denne perioden.

Programmerer kan ha skylda

– Nimda spres ikke bare via infiserte e-post vedlegg og hull i Internet Explorer, men infiserer også filene på offerets PC. En av Audiogalaxys programmerere har derfor trolig dratt med seg Nimda over på serveren, hevder Roger Thompson, virus-ekspert hos TruSecure Corp.

Annonse
Forrige uke ble det påvist virus i annonserings-programvaren til Grokster og Limewire. Thompson ser mer alvorlig på spredningen av Nimda.

– Nimda er enkelte ganger svært vanskelig å fjerne. Det nekter å dø, uttaler han.

Trenger du hjelp kan du finne mer informasjon om Nimda her

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse