Nokia 6310 lite

Annonse


Nå er Nokia 6310 her

Nokia 6310 liteDe utseendemessige endringene er få. 6310 har et noe større metallfelt rundt displayet, fargene er nye, og navigasjonstastene er endret litt. Dessuten har rillene over høytaleren fått ny utforming. Endringene er like vel så beskjedne at det først og fremst er fargen som avslører at det dreier seg om en ny modell.Det er inne i telefonen de virkelige nyhetene ligger. Nokia 6210 hadde highspeed (HSCSD) og infrarød port (IrDA). 6310 har i tillegg fått GPRS og Bluetooth.

Mest som før

De øvrige funksjonene i telefonen, så som antall navn i telefonbok, kalender og SMS er stort sett som før. Telefonen har riktig nok fire spill mot de tidligere tre, i tillegg til at ringesignalene nå ligger under innstillinger, og ikke under profilene i menyen. Antallet ringelyder er som før, men flere av lydene er nye.

Nytt display

Materialvalget med mer metall og «sotede» taster gjør 6310 til en lekker telefon. Den ligger godt i hånden, og telefonen har god lyd. Displayet er også endret siden sist, og forhåpentlig er kvalitetskontrollen med sluttproduktene skjerpet. 6210 var så befengt med feil at Nokias image fikk atskillige riper i lakken.

Virker, virker ikke.

Å sette opp Nokia til å fungere som modem via Bluetooth er ingen spøk. Vi brukte ikke lang tid på å koble telefonen til PC’en, men når forbindelsen skulle brukes til oppringt datasamband var det verre. Hvor feilen ligger skal være usagt, det kan jo rett og slett hende at vi ikke forstår det vi burde ha forstått, men når modemet må avinstalleres og installeres på nytt for å virke er det noe som ikke rimer.

Annonse
Vi kom på nett, men bare på første forsøk. Alle senere forsøk på å gjenta suksessen endte med feilmelding. Ved å opprette en ny forbindelse kom vi på nett igjen, men altså bare på første forsøk.

Nokia 6310 er støre enn Ericsson T68, men har ellers mange av de samme egenskapene

Liten tid

Om det er oss, bluetoothkortet eller telefonen det er noe galt med skal være usagt. Ettersom vi ikke har de samme problemene med tilsvarende løsninger fra andre leverandører velger vi å tro at det i alle fall ikke er oss. Dessverre fikk vi denne gang ikke anledning til å teste telefonen over lengre tid, og det vil derfor gå ennå en stund før Nokia 6310 kommer med i mobiltesten.

Innen det skjer har vi forhåpentlig også funnet ut hvorfor vår testtelefon bare unntaksvis ville gi oss tilgang til Internett. Skal den være så vanskelig å bruke som våre første erfaringer tilsier er dette ikke noe produkt for mennesker som lider av teknofobi.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse