NetCom GSM tilb.

Annonse


NetCom først med nordisk GPRS

NetCom GSM tilb.Det er NetComs eiere, Telia Mobile, som med dette er først ute med å gi sine kunder muligheten til GPRS-roaming i Norden (unntatt Island).

Prismodell

Det er foreløpig ikke utarbeidet noen prismodell som viser hva det vil koste å benytte seg av denne muligheten, men frem til 1. april vil det uansett være gratis. Det betyr at du kan reise til Sverige, Danmark eller Finland og logge deg opp mot Internett uten at det koster deg noe. Etter dette vil du trolig betale en noe høyere pris for GPRS i utlandet enn hjemme, på samme måte som vi kjenner det fra ordinær taletrafikk.

– Øker nytteverdien

– Dette er et ytterligere skritt i vår felles-nordiske strategi. Gjennom å tilby våre kunder GPRS-roaming i de nordiske landene øker nytteverdien og bruksområdet for mobile datatjenester, sier Barbara Thoralfsson, adm.dir. i NetCom i en pressemelding.

Før du kan ta tjenesten i bruk må du ta kontakt med netCom for å få abonnementet ditt aktivert for GPRS.

Annonse
Informasjonskonsulent i NetCom, Bjørnar Storeheier sier til ITavisen.no at selskapet i dag har «noen tusen» GPRS-kunder.

Justerer prisprofilen

NetCom la i høst om sin prisprofil for GPRS, og tilbyr nå to ulike alternativer. For småbrukere (i hovedsak WAP) betaler du kroner 50 pr. måned for den første MB’en, og deretter 2,5 øre per påbegynte KB.

Storbrukere (e-post og Internett) betaler 200 kroner per måned for 20 MB, og deretter 15 kroner per MB.

Prisene vurderes fortløpende, men det er foreløpig ikke avgjort om det vil komme nye justeringer.

Full fart i februar

NetCom vil dessuten gjøre seg mer fristende for bedriftsmarkedet ved å tilby mulighet for HSCSD (raskere datanedlasting ved bruk av flere »linjer»). Mange har savnet denne muligheten som gir bedre ytelse og større fleksibilitet ved bruk av telefonen som modem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse