Take Control

Annonse


Microsoft svarer på Apple-jippo

Take Control«Mira» skal i følge kilder nær utviklingsavdelingen i Redmond være en krysning mellom en Pocket PC-basert PDA og en fjernkontroll til TV.

Produktet skal presenteres på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i kveld – omtrent samtidig med at erkerivalen Steve Jobs i Apple presenterer sine nyheter fra scenen i San Francisco.

Omtrent samtidig står erkerivalen Steve Jobs på scenen i San Francisco og presenterer en helt nye serie iMac, samt en rekke andre nyheter fra Apple.

«.net»-kompatibel

Dingsen til Gates bruker Microsofts Terminal Server, noe som tyder på at produktet er et ledd i Microsofts «.net»-strategi. Det betyr at den også kan utveksle data mot eksterne kilder – via trådløst lokalnett.

Annonse
I følge forhåndslekkasjene har Mira en vesentlig større skjerm enn standard Pcoket PC/CE-baserte PDAer.

Spillkonsoll eller fjernkontroll?

Mira er tydeligvis først og fremst ment til hjemmebruk. Noen mener den er en XBox i miniatyr, andre mener at den er avløseren til Microsoft universalfjernkontroll Take Control, som selskapet utviklet sammen med Harman Kardon.

Take Control var en begrenset suksess. Kanskje mye på grunn av prisen – stive 3000 kroner er mye for en fjernkontroll.

Laster inn TV-kanaler

Det mest interessante ryktet går på at Mira automatisk laster inn informasjon om alle TV-kanalene du har på kabel og satellitt, slik at du i ro og mak i sofakroken kan manøvrere deg gjennom TV-jungelen.

Om den også legger inn programinformasjon – f.eks. fra tekst-TVs NextView-funksjon – vites ikke.

Philips-prototyp

I følge nettstedet EETimes dreier det seg ikke om ett produkt, men en hel familie av bærbare, PDA-lignende produkter. Microsoft skal i følge nettstedet ikke produsere noen av dem selv. Dette er bare en plattform basert på lettversjonen av Windows XP.

I følge nettstedet vil prototypen som Bill Gates presenterer i kveld være produsert av Philips.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse