Treo

Annonse


Treo klar i månedsskiftet

TreoDet lover i alle fall Handsprings PR-byrå i Norden, Text100.

GPRS kommer

ITavisen.no har tidligere skrevet om hybriden, som altså er like mye telefon som det er en PDA. Treo skiller seg fra andre Palm-baserte PDA’er ved at den har qwerty tommeltastatur* og innbygget telefon. I modellen som først kommer i salg dreier dette seg om en telefon uten GPRS.

Handspring lover imidlertid at brukeren senere vil få anledning til selv å laste ned programvare som gir GPRS-funksjonalitet.

Ekte hybrid

Det er ikke første gang en telefon og en PDA bygges sammen. Den norske telefonen Magcom er et eksempel på en slik telefon. På denne fungerer PDA’en gjennom telefonens grensesnitt, noe som rett og slett blir for tungvint. Også Ericsson r380 og Motorola Accompli har kombinert telefon og PDA, men også her dreier det seg om telefoner med utvidet funksjonalitet, snarere enn PDA’er.

Annonse
Nokia 9210 er både en telefon og en PDA med telefonfunksjonalitet. Denne er imidlertid litt for stor og klumpete til å erstatte en tradisjonell mobiltelefon.

Alene i lomma?

Treo skiller seg fra de øvrige hybridene ved at den er like mye telefon som den er PDA, og at den faktisk har en størrelse og formfaktor og funksjonalitet som gjør den i stand til å erstatte både mobilen og PDA’en.

*Det finnes også en modell som benytter tekstgjenkjenning slik vi kjenner det fra den originale Palm PDA’en.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse