Virus vignett

Annonse


«Re:» mest plagsom i 2001

Virus vignettBadtrans B kjennes lett igjen ved at det bare står »Re:» i tittelfeltet. Med få unntak er vedlegget på 31k, og dette gjør det derfor relativt enkelt å sette opp et filter som dreper det før det når postkassa di.

Unnlater du å sette opp filteret, riskerer du at viruset installerer seg selv. Du må godkjenne installasjonen, men det er lett å bli lurt av at filene opptrer som standard Word, Excel eller Windows Media-filer.

Suveren vinner

I følge sikkerhetsfirmaet Kaspersky Labs sto Badtrans for 87 prosent av alle virusinfeksjoner i desember måned i fjor. I løpet av 2001 totalt sto viruset for 40 prosent av alle infeksjoner.

Sircam-viruset er nummer to, mens Nimda er nummer fem på lista. Både Hybris og Aliz ligger foran. Dette kan synes merkelig, sien langt flere har hatt nærkontakt med Nimda.

Annonse
Lett å bli lurt

Årsaken kan være at Nimda etter hvert ble så kjent at få lot seg lure til å la den herje på maskinen sin.

Det langt lumskere Badtrans-viruset er hittil det mest plagsomme og lumske vi har sett. Det er lett å bli lurt, og skadevirkningene er til dels store om du kommer i skade for å installere det.

Maldal truer

Like før jul dukket det såkalte Maldal-viruset opp. Dette er foreløpig lite utbredt, men kan utgjøre en betydelig risiko om det havner på harddisken din. I verste fall får du ikke startet maskinen, fordi viruset sletter en rekke systemfiler som er nødvendige for å få systemet i gang.

Viruset finnes i to varianter: Maldal C og Maldal E. C-varianten har »Happy New Year» i tittelfeltet, mens E-varianten hilser deg med »Zacker».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse