Piratfilm

Annonse


DVD-rippere i hopetall

PiratfilmNettstedet »Anti-MPAA» (MPAA er den amerikanske filmbransjen fellesorganisasjon) distribuerer programmet SmartRipper, som i likhet med det kjente deCSS lagrer DVD-platens .vob-filer på hardisken, uten å dra med seg soneproblematikk og kopibeskyttelse.

Må ikke lastes ned!

For å beskytte seg mot MPAAs lange arm har folkene bak nettstedet forfattet det som I amerikansk jus kalles en disclaimer på godt norsk kanskje en «ansvarsfraskrivelse»: »Disse filene og alt annet på dette stedet er utelukkende til privat bruk og må overhodet ikke lastes ned eller ses på!».

Lovlig i Frankrike

Et annet mye brukt program er DVDx , som brenner automatiske VCD og SVCD-kopier som tillegg (plugin) i det kjente CD-brenneprogrammet Nero. Her nøyer opphavsmannen seg med å opplyse om at programmet er fullt lovlig i Frankrike.

Mellomtittel

Mens DVDx har deCSS innebygd, er det stadig flere DVD-filmer som har et slags deCSS-filter innebygd. Allerede nå spøkes det med at det vil komme et »de-deCSS», som fikser dette. Mot Smartripper har filmbransjen enda ikke funnet noe botemiddel, så de har vel fortsatt sine ord i behold når de sier »Fuck MPAA».

Annonse
Lang tid

Alle DVD-rippere har det til felles at prosessen er svært tidkrevende. Vi snakker fortsatt om en natts arbeid for PC’en for å få de 5-8 gigabytene med film over i et annet og mer håndterlig format som DivX eller VCD.

Dyr DVD-kopi

Med en DVD-brenner av typen DVD-R eller DVD+RW er det imidlertid en smal sak å lage en eksakt kopi av en original film. Men også dette forutsetter programvare som fjerner kopisikringen.

Hollywood kan likevel trøste seg med at tomme DVD-plater koster om lag like mye som originalvare. Foreløpig.

På nettstedet Afterdawn.com finnes en tilnærmet komplett oversikt over alle programmer som kan brukes til å kopiere og konvertere DVD-plater.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse