Annonse


PS2-TEST: SSX Tricky

SSX var et fartsfylt og fullstendig urealistisk snowboard-spill, hvor hippe folk i teite kostymer kappkjører ned vannvittige løyper mens de utførerr de mest usannsynlige ville o gluftige triks i håp om å kunne kjøre enda litt raskere.

SSX Tricky kan beskrives på nøyaktig samme måte.

Det viktigste er ikke å vinne…

Enkelt forklart er dette et racer-spill, hvor det er om å gjøre å komme først ned løypa. Men for å vinne løpene er det som regel ikke nok å kjøre trygt og kjapt, man er nemlig også avhengig av å kunne bruke velplasserte adrenalin- boost for å oppnå den lille puffen som er nødvendig for å komme opp i maks hastighet. Og for å bygge opp disse «boostene», må man trikse. Mye.

Jo flinkere du er til å utnytte hver en kul i banen til å gjøre triks, jo større mulighet vil med andre ord ha for å vinne.

Annonse
…men å se kul ut når du gjør det

Som sagt, så er SSX Trick ingen stor revolusjon i seg selv, men lykkes godt i å å tilføre en del nye elementer til SSX-spillet. Her blir vi servert nye brettkjørere, forbedring av banene samt to helt nye løp, stemmer fra kjendiser, tøffere musikk og «making of»-dokumentarer.

Den største spillmessige nyheten er likevel de såkalte «über-triks». Dette er et nytt sett med oppfinnsomme aktrobatiske krumspring for de forskjellige brettkjørerne, som kun blir tilgjengelige etter at du har fylt boost-nivået ditt til topps. Holder du tunga rett i munnnen, kan du dra av en håndfull über-triks i løpet av et race, og seieren burde være sikret.

Må du ha denne?

Hvorvidt man skal kalle dette for en oppgradering, en oppfølger, SSX 2, eller rett og slett «spillet som SSX burde ha vært» er uvesentlig. Det som er verdt å vite er at SSX Tricky simpelthen er et herlig spill, full av overraskelser og gjenspillbarhet, og et absolutt must for enhver seriøs Playstation 2-eier.

…Riktignok med et aldri så lite forbehold. Hvis du allerede eier SSX, blir det et spørsmål om hvorvidt du synes det er verdt seks hundrelapper å få blåst nytt liv i det som i bunn og grunn er det samme spillet du allerede har brukt utallige timer på. Har du aldri spilt SSX i noen form, befaler vi deg å sporenstraks gå til innkjøp av SSX Tricky – så blir du garantert sittende foran skjermen i hele romjula.

SSX var det viktigste spillet å eie på Playstation 2 ved juletider i fjor. Tricky har ikke den samme unike posisjon i år, men er likefremt en forbasket god julegave.

Helt über, æsse!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse