Stefan Hilt (ny)

Annonse


Hilt beholder Harry Potter

Stefan Hilt (ny)

Bergenseren Stefan Hilt vet å gjøre seg upopulær blant importører og store selskaper inne underholdningssbransjen, blant annet ved å drive parallellimport av spillprodukter og storstilt registrering av «hete domenenavn» – begge deler ofte i god tid før norske offisielle distributører får sagt sukk for seg.

Hilt sitter ikke bare på adresser som Xbox.no, gamecube.no, og playstation2.no, men den 22-årige sjefen for Multimedia Import var også tidlig ute med å sikre seg HarryPotter.no for over ett år siden.

Men rettighetshaver Time Warner hadde lite hell i Nordhordland namsrett da de gikk rettens vei for å forlange nettstedet harrypotter.no stengt. Namsretten fant nemlig ikke at Hilt drev virksomhet som gikk i strid med god forretningsskikk i bruken av dette domenenavnet, og kunne heller ikke se at Time Warner led økonomisk på grunn av Hilts nettsted, skriver Bergensavisen.

Annonse
På Harrypotter.no selges offisielle Harry Potter produkter, og retten slo fast at dette ble gjort på en måte som ikke virket skadelidende på det populære varemerket.

Stefan Hilt har gjentatt ganger uttalt til ITavisen.no og andre medier at han har full forståelse for at han terger på seg selskapene bak de store merkenavnene, men mener han er i sin fulle rett og vil fortsette sin virksomhet så lenge han kan.

Se forøvrig flere utdrag fra Hilts «rulleblad»:


(…komplette liste følger nedenfor.)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse