Neo4 PS2 modchip

Annonse


«Modchip»-offensiv fra Sony

Neo4 PS2 modchipDe to britiske selskapene Playstationmods.com og Channel Technology har stanset salget av modchips-produkter for Playstation 2, etter å ha blitt kontaktet av Sony. Andre europeiske distributører skal også stå i skuddlinjen, for Sonys offensiv mot salget av produkter som gjør PS2-eiere i stand til å benytte kopierte spill og DVD-filmer uten sone-begrensning.

Sony til kamp

Konsollprodusent Sony har stått ved sidelinjen og sett på at modchips for Playstation og andre spillkonsoller har solgt som varmt hvetebrød siden midten av 90-tallet, og går først nå på offensiven for å stanse dette.

– SCEE forfølger nå aktivt diverse modchip-distributører. Dette foregår over hele Europa, sier David Reese, senior visepresident for Sony Consumer Entertainment Europe, til nyhetstjenesten The Register.

Ikke overrasket

Norske Multimedia Import, som kaller seg offisiell nordisk distributør av NEO4, har ikke blitt kontaktet av Sony vedrørende sitt omfattende salg av ymse mod-chiper, men hevder at de heller vil la seg skremme av utspillene fra Playstation-produsenten.

Annonse
– Jeg er jo ikke overrasket over at Sony kommer med dette nå, det ligger jo mye penger i modchips. Men jeg synes Playstationmods og Channel Technology har vært litt svake i denne saken, siden de faktisk selger et fullstendig lovlig produkt, sier Stefan Hilt i Multimedia Import.

– Dumt å gi seg

Multimedia Import er kjent for å ikke la seg true av langtekkelige og dyre rettssaker av denne typen. Stefan Hilt tapte tidligere i år en omdiskutert rettssak om bruk av domenenavnet Playstation2.no. Han tapte saken, men har anket dommen som pålegger ham å overgi domenenavnet, samt betale 200.000 kroner i erstatning til Sony.

Hilt refser Playstationmods.com og Channel Technology for å gi seg så lett.

– Dette er jo en klassisk historie om at det store selskapet kommer med advokater og truer mindre aktører. Det er dumt at de lar seg påvirke på denne måten, sier Hilt til ITavisen.no.

Lovlig?

Både Multimedia Import og andre distributører forsvarer salget av slike produkter med at det faktisk ikke er modchip-ene selv som er ulovlig, men de piratkopierte spillene selv. Andre typiske argumenter går på at det er lovlig å ta backup av egne spill, i tillegg til at modifiserings-sett som den meget populære NEO4 har mye nyttig funksjonalitet utover bare det å muliggjøre avspilling av brente DVD-plater.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse