Annonse


PS2-TEST: Jak and Daxter

Man kommer ikke utenom: dette er et plattformspill fra grunnen av, komplett med avsatser å hoppe til og fra, masse små gjenstander som må samles på i hundretall, og slemminger som etterlater seg små bonuser når du setter de utav spill. Altså snakker vi her om en sjanger vi har blitt servert på løpende bånd så lenge dagens videospill-entusiaster kan huske, og som alltid vil bære skarpe overtoner av Mario og Sonic The Hedgehog.

Så hvorfor lar vi oss da begeistre av et Playstation 2-spill som Jak and Daxter: The Precursor Legacy? Først og fremst fordi det er suverent bra designet, nydelig animert, og en drøm å spille (er ikke det gode nok grunner, vet ikke jeg!)

Bærre lekkert’

I en enorm og spennende 3D-verden står man bemerkelsesverdig fritt til å løpe rundt å gjøre som man vil, enten det er å hente små skatter for borgermesteren i landsbyen, eller utforske de urgamle og magiske klenodiene som «Forløperne» (The Precursors) har lagt igjen rundt omkring på øya. J&D er i så måte det minst lineære spillet vi har vært borti av denne typen. Du føler virkelig at det er opp til deg hvilket oppdrag du vil gi deg i kast med, og du kan når som helst ta en pause i det du holder på med for å prøve deg på noe annet, eller rett og slett bare utforske nye områder.

Opplevelsen gjøres fullkommen ved at det åpenbart er lagt ned store krefter i å få alt til å fungere så glatt som overhodet mulig. De forskjellige figurene og personenen du møter på, inkludert Jak & Daxter selv, er alle utstyrt med overbevisende stemmer og livlige animasjoner. Historien fungere på sett og vis helt greit, og har som hovedoppgave å gi deg insentiv for å løpe rundt og samle duppedingser, eller bruke øyas bisarre «Eco»-energi for å sette diverse ting i bevegelse.

Annonse
Anbefales

Topp det hele med en perfekt og veldig naturlig implementering av håndkontrolleren, og du sitter igjen med et eventyr av et spill som passer like godt for større barn som for mindre voksne.

Jak and Daxter får maksimalt utav plattform-konseptet, men uten å krysse grensen over til hverken eventyr- eller rollespill-sjangeren. Resultatet er et glimrende og morsomt spill, selv om de intellektuelle utfordringene er minimale…

Våre helter, Jak & Dexter
Jak mottar en hjelpende hånd…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse