Virusmonster

Annonse


Virusproblem uten løsning

VirusmonsterDet er det finske selskapet Online Solutions som har oppdaget dette sikkerhetshullet i Internet Explorer.

Foreløpig finnes det ingen elegant løsning på problemet, Men heldigvis heller ikke eksempler på ormer som utnytter det.

Hemmelig

Både Microsoft og Online Solutions frykter nå at noen skal komme til å finne ut hvordan det gjøres rent teknisk. Derfor holder begge selskaper tilbake nøyaktige beskrivelser som kan fungere som oppskrift.

Det spesielle med dette hullet er at viruset kan hoppe over den ekstra dialogboksen som redder mange fra å installere noe de slett ikke vil ha på maskinen.

Annonse
Skiltet som kommer opp viser bare to muligheter: Lagre eller åpne. Begge deler fører deg ut i ulykka.

To fatale valg

Ved normal nedlasting fra trygge nettsteder må du først aktivt klikke på linken der programmet ligger. Deretter får du spørsmål om du vil installere. Her har du muligheten til å velge Cancel/Avbryt.

På sider infisert med et virus som utnytter hullet i Internet Explorer vil nedlastingsrutinen hoppe opp av seg selv, med to fatale valg. Du ser imidlertid at dette er en falsk rutine hvis du sjekker nøye: «Open» er erstattet med «Execute».

Ctrl+Alt+Del

Smarte surfere vil imidlertid vite å bruke Ctrl+Alt+Del for Oppgavebehandling, stenge Internet Explorer med dialogboks og det hele og jobbe trøstig videre.

Verken dette eller tidligere kjente virus greier nemlig å installere seg selv på din harddisk fra en nettside uten at du får noen form for varsel før det skjer.

Men dette hullet er likevel svært lumskt. Det er nemlig fullt mulig for viruset å starte en tilforlatelig applikasjon som Word eller Media Player mens ormen begynner å spise seg vei gjennom filene dine.

Deytte gjør blant andre Badtrans-viruset, som pner Media Player automatisk fra et mail-vedlegg. Men her får du opp den siste dialogboksen, slik at du kan avbryte installasjonsprosessen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse