FTP Warez piratkopiering

Annonse


Storaksjon mot nettpirater

FTP Warez piratkopieringFørste mål er den berømte «Warez»-gruppa DrinkOrDie, en russik crackergruppe som lenge helt siden 1993 har lagt ut piratkopierte versjoner av kommersiell programvare på nettet. Hovedserveren deres i USA er nå stengt. Det samme er speilserveren i Tyskland.

Trolig vil hele nettverket deres om kort tid være borte.

DrinkOrDie gjorde seg i 1995 bemerket ved å legge ut Windows 95 før btukkene hadde det. De har som filosofi å skaffe privatpersoner fri tilgang til programvare, uten at de selv tjener noe på det.

Norsk aksjon

I følge nettstedet CDfreaks.com er politiaksjonen i gang også i Norge. I følge digi.no har Økokrim siktet en mann som har forbindelse med DrinkOrDie.

Annonse
Politiet i til sammen 20 land skal være involvert i aksjonen. I England er fem personer arrestert, og i USA alene har FBI beslaglagt 27 servere tilknyttet DrinkOrDie-nettverket.

Aggressivt

Den amerikanske justisministeren John Ashcroft sier til CNN sier at dette er den mest aggressive aksjonen mot piratkopiering så langt.

– Mange av disse individene og gruppene trodde at den digitale tidsalderen og Internett ga dem lov til å operere uten frykt for å bli oppdaget eller straffet. Nå har lovens håndhevere i USA og rundt om i verden vist at de tar sørgelig feil, sier Ashcroft.

Frykt

Det er liten tvil om at frykten brer om seg i piratmiljøer. Nettstedet CDFreaks.com, som stort sett beskjeftiger seg med å fortelle folk hvordan de kommer rundt kopisperrer på spill, film og musikk, uttrykker det slik:

Alle dere som har brukt piratkopiert programvare i lang tid vil muligens kjenne navnet DrinkOrDie. Neste gang du bruker dem og/eller ser navnet deres – husk at det finnes mennesker som risikerer sin framtid for å levere programvaren til dere.

Juridisk sett er det realtivt enkelt å stenge nettsteder som annonserer eller linker til piratvare. Verre er det å få bukt med systemer som i likhet med Morpheus og AudioGalaxy distribuerer underholdning og programvare mellom brukerne, uten at en sentral server er involvert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse