Grand Theft Auto 3 ill

Annonse


Voldsspill stoppet

Grand Theft Auto 3 illDet nylanserte og populære spillet Grand Theft Auto 3 tilbakekalles nå fra Australske butikkhyller, to uker før jul.

GTA3 flyter over av kriminalitet, vold, blod, sex og dop (les vår anmeldelse av spillet). Særlig var det en scene i spillet som gjorde at begeret rant over for australske Office of Film and Litterature Classification. Spilleren blir nemlig satt i en situasjon hvor han kan betale en prostituert for sex for deretter å følge etter henne i en stjålet bil og angripe henne, skriver avisen The West Australian.

Dette gjør visstnok salget av videospillet lovstridig i Australia, og er årsaken til at sensurmyndighetene ikke kunne la spillet passere.

Misforstått?

Take 2, selskapet bak det kontroversielle spillet, sier det hele bygger på en misforståelse, og har bedt om en revurdering av sensuren.

Grand Theft Auto selges i Norge med en påskrift som advarer om at spillet ikke er egnet for personer under 18 år. I Australia er spillet preget med en MA15+ (Mature Audiences) klistrelapp, som der er den strengeste aldersgrensen et spill kan få.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse