SGH A-400

Annonse


SV: – Boikott kvinnemobilen!

SGH A-400Den nye mobilmodellen lanseres i Norge før jul. Oppgir du vekt og høyde, kan telefonen via en Body Mass Index (BMI) fortelle deg om du er tynn, tykk eller normal.

Skadelig for jenter

– Dette er forferdelig. Og et ganske sterkt bilde på hvilket samfunn vi lever i, sier stortingsrepresentant og kvinnepolitisk leder i SV, Inga Marte Thorkildsen, til Klassekampen. Hun mener telefonen kan gjøre stor skade spesielt hos jenter.

– Om du bare får en slik mobiltelefon inn i en skoleklasse, risikerer du at alle begynner å regne ut sin BMI. Det kan skape en slags offentlig uthenging, og kan bli opplevd som utrolig kjipt for en del av disse elevene, påstår Thorkildsen.

– Trening, ikke kaloritelling

Også forsker Jorunn Sundgot ved Norges idrettshøgskole reagerer sterkt på kalkulatoren.

Annonse
– Det hører ingen steder hjemme å ha slikt på en telefon. Trening og aktivitet er viktig, men spesielt for de unge er det viktig at de ikke skal telle kalorier. De skal være aktive fordi de liker det, sier hun.

(NTB)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse