Virusvegg

Annonse


Slik ble virus-gjengen tatt

VirusveggDe lagde et hurtigspredende og destruktivt ormevirus, som blant annet var i stand til å ødelegge antivirus-programmer og brannmurer fra PC-ene det infiserte. Fire israelske tenåringer ble identifisert som opphavsmenn til utysket, og arrestert på fredag.

Ifølge nyhetstjenesten The Register var det på grunn av at tenårings-hackerne hadde «signert» viruset at de ble sporet opp, gjennom den populære chatte-tjenesten IRC.

Goner inneholder nemlig beskjeden “Pentagone – coded by: suid. tested by ThE_SKuLL and [satan]. greetings to: TraceWar, k9-unit, stef16, ^Reno. Greetings also to nonick2 out there where ever you are.” , og er programmert til blant annet å lansere DoS (Denial of Service)-antrep gjennom mIRC.

Sikkerhetseksperter i DALnet IRC kunne derfor rett og slett overvåke chat-kanalen #pentagonex inntil personene med de gitte kallenavnene dukket opp. Deretter var det et spørsmål om å spore opp IP-adressene til medlemmene i virusbanden, skriver The Register.

Informasjonen ble deretter overgitt FBI, som varslet israelske myndigheter. De fire tenåringene har tilstått forholdet, og kan risikerer mellom tre og fem års fengselsstraff.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse