Annonse


PS2-TEST: 007 – Agent Under Fire

Egentlig bygger 007 – Agent Under Fire på et ganske friskt spillkonsept – idet man kombinerer FPS (First Person Shooter)-sjangeren med bilspill og mer standard arcade skyte-action. Men selv en salig mikstur smaker ikke bedre enn sitt svakest ledd (eller noe sånt).

De dusin oppdragene du får servert i Hennes Majestets hemmelige tjeneste, er en blanding av actioneventyr sett fra et førstepersons perspektiv (du ser bare pistolhånden), og diverse kjøretøy-basert sekvenser. Dessverre er oppdragene relativt simple og lite oppfinnsomme, og de fleste pløyes altfor lett gjennom for de av oss som har spilt slike typer spill før.

Damer og dingser

En av dine beste medhjelper er R, Qs etterfølger, din faste leverandør av kjøretøy og gadgets. Bond får nemlig tilgang til fiffige dingsbomser av ymse slag, som spillutviklerne åpenbart mente virket kulere hvis de hadde en «Q» foran navnet. Derfor springer du rundt og brenner hengelåser med Q-Laser, heiser deg opp med Q-Claw, åpner dører med Q-Decryptor, flyr med Q-Jet, og programmerer videoen med Q-Remote.

Derfor er det en gledelig overraskelse at bilkjøringen faktisk er såpass vellykket som den er. Riktignok er det ikke snakk om noen simulator à la Gran Turismo, men likefremt er biljaktene med den Q-modifiserte BMWen et godt nok insentiv til å drive deg gjennom de svært så lineære og script-drevne FPS-sekvensene.

Annonse
Ellers treffer du naturligvis på et tilfredsstillende utvalg kvinnelige mot- og medspillere, alle med velkurvete polygoner der det gjelder. Bond lirer av seg en serie meget forutsigbare humoristiske kommentarer, du trekker litt på smilebåndet, og prøver å holde et lite gjesp tilbake. Det får ikke hjelpe at du besøker eksotiske reisemål, i et oppkok av klassiske Bond-miljøer. For enten du skyter ned helikoptre i Hong Kong eller svinger deg fra luftesjakt til luftesjakt i en eller annen hemmelig base, så er det hele fryktelig styrt, repetitivt, og alt for enkelt.

Ikke helt i mål

Lyspunktet er likevel flerspiller-mulighetene, som lar opptil fire kompiser jakte på hverandre i forskjellige Bond-lokasjoner. Kjapp, enkel, og lekker action.

Det flyter ikke akkurat over av gode James Bond-spill der ute. Agent Under Fire er nok intet mesterverk, men uansett den beste utnyttelsen av merkenavnet til nå. Ingen grunn til å inndra Electronic Arts’ 00-lisens helt enda…

Punktlighet er en dyd…
Hva sier du, Baby? No strings attached…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse