Årets produkter 2001

Annonse


Best i 2001

Årets produkter 2001IT-året 2001 ble preget av krise og nedgang. Men produktnyhetene sto i kø, og prisene falt. Bedriftene led, mens forbrukerne gledet seg.

Det er mange årsaker til IT_krisen. Kvaliteten på et par år gamle PCer er mer enn god nok til å kjøre vanlige kontorapplikasjoner og nettverksløsninger. Folk har lært seg Windows både på klient og servernivå. Samtidig kan Windows gjøre mye i dag som bare spesialskrevet programvare kunne gjøre før.

Det blir dermed mindre behov både for konsulenter og nytt utstyr.

Og så fikk vi 11. september.

Annonse


IT i hus og hytte

Etter bedriftsmarkedets fall har både bokse-pushere og programvarehus oppdaget deg og meg – vi som ønsker oss et høyteknologisk privatliv.

Oppgangen i salget av hjemme-PC, skrivere og PDAer til folk som betaler moroa sjøl kompenserer i noen grad nedgangen i bedritsmarkdetet. Denne tendensen tror vi vil fortsette.

Spill går foran

I heimen vil podene trenge stadig raskere prosessorer, minne og lagringsplass. Stikkordet er spill. Ingen IT-sjef med budsjettansvar ruller ut 2 Ghz Pentium 4 til alle ansatte. Mens fedre og mødre nærmest gjøre det, for at poden skal få kjøre Max Payne på full rulle.

Analogt er ut

Stadig flere kaster Filofaxen til fordel for lomme-PC, og alle vil ha ny mobiltelefon – ofte med flest mulig funksjoner.

Det selges knapt et analogt videokamera mer, og stillbildefotografering går samme vei.

Dermed erklærer vi 2001 et glimrende år for dingsefrikere, nerder, spillentusiaster, chattomane og DivX-kikkere. Med flere.

Så da får det ikke hjelpe at den norske mobiltelefonen MagCom forsvant like raskt som den kom…

HER ER ÅRETS PRODUKTER 2001

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse