Årets spill 2001

Annonse


Årets spill 2001

Årets spill 20012001 har vært et veldig spennede år på spillfronten. Ikke bare har vi sett hopetall av gode titler for PC, men Playstation 2 har i år skaffet seg en imponerende katalog av solide, gode spill. Det er mange å velge mellom, på begge plattformer, og det er med sammenbitte tenner at vi motvillig skyver fullgode topp-produkter som Max Payne og Gran Turismo 3 til side. Det endelige valget sto mellom tre uhyre sterke kandidater, som hver har utpreget seg og gjort vesentlige og banebrytende fremskritt innen sin sjanger.

Grand Theft Auto 3 (PS2)

Høyt voldsinnhold og lav moral til tross, så kan vi ikke annet enn å bøye oss i støvet for denne imponerende virtuelle gangster-opplevelsen. I et fullstendig simulert urbant helvete av en storby, gis man handlefrihet og spennende gjøremål i et spill av et kaliber vi ikke har sett maken til på Playstation 2.

Les vår omstendige test av GTA3 her.

Annonse
Anarchy Online (PC)

Våre venner i FunCom får ikke omtale bare fordi de er et norsk spillselskap med stor internasjonal suksess. Selskapets hjertebarn Anarchy Online er grensesprengende innen online rollespill, og har til tross for noe skuffende oppslutning etablert seg som «spillet å måle seg mot» i denne sjangeren.

En fantastisk futuristisk fantasiverden i stadig utvikling trekker tusenvis av spillere sammen fra hele verden. Les vår test av Anarchy Online her.

Vinneren: Black & White (PC)

ITavisen.no kårer Black & White som årets spill, fra Lionhead Studios. Her slenges man inn i rollen som gud, med både sin gode og onde samvittighet å svare for. Gjennom å trene opp en jordlig skapning, enten det er en kjempeku eller en giga-gorilla, kan du manifestere din guddommelighet og spre frykt eller glede (ditt valg!) blant dine menneskelige undersåtter.

Årsaken til at valget falt nettopp på Black & White, er simpelthen at dette er det mest originale, praktfulle, humoristiske, intelligente, og engasjerende spillet vi har sett i år.

Selv om B&W har vært ute i butikkhyllene siden før sommeren, holder det fortsatt mål som en av de mest spillbare opplevelsen du kan oppdrive på PC-en din i dag. Electronic Arts har solgt nærmere 18 000 eksemplarer av spillet i Norge, og selv om dette er titalls tusener etter kassasuksesser som Flåklypa, Harry Potter og The Sims, viser det likevel at Black & White ikke bare appellerer til hardcore-spillerne.

Rett etter nyttår ventes også tilleggspakken Creature Isle, og versjoner av spillet for Mac og Playstation 2 er også på trappene.

En full anmeldelse av Black & White finner du her

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse