Årets PDA 2001

Annonse


Årets PDA 2001

Årets PDA 2001Cassiopeia E-200 har refleksiv fargeskjerm med 16 bit fargedybde. CF- og MMC/SD- brønnene er innbygget, og med 64 MB RAM og USB-port har maskinen muligheter ingen av konkurrentene kan matche. Skjermen er lettlest og god, selv om de refleksive skjermene ikke har like god kontrast og fargegjengivelse som vi så på Cassiopeia E-125. Til gjengjeld er de nye skjermene tilnærmet like lesbare i alle typer belysning.

Andre modeller som var nominert til tittelen Årets PDA:

HP Jornada 568

Denne maskinen er videreføringen av Jornada 548. Størrelse ogformfaktor er ikke ulikt forgjengeren, men der stopper også likhetene.HP har kvittet seg med både trege S3-prosessorer og den mildest taltelendige fargeskjermen som skjemmet forgjengeren.

I dag fremstår HP somen av de mest stilrene og funksjonsrike PDA’ene på markedet, med 64 MB RAM, refleksiv fargeskjerm med 16 bit fargedybde. Maskinen har innbyggetCF-brønn (Compact Flash) slik vi kjenner det fra tidligere modeller.Dessuten var HP med denne modellen først ute med et produkt som kunnekjøre Pocket PC 2002.

Annonse
Palm 505

Dette er Palms toppmodell, og den første Palm som kunne brukeminnekort. Palm 505 har fargeskjerm, Palm OS 4.0 og synkronisering viaUSB.

Palm er kjent for å lage enkle og brukervennlige maskiner, og Palm 505er i så måte ikke noe unntak. Den har en enkel og oversiktelig kalender,avtalebok, adresseregister og notisfunksjoner. Palm 505 kan brukes tilnedlasting av e-post og surfing på Internett. Formfaktoren på Palm 505er lik den vi kjenner fra PalmX, hvilket betyr at det er en slank ogelegant PDA som glir lett ned i skjortelommen.

En annen fordel med Palmer det store tilfanget av gratis programvare. Det finnes knapt enoppgave som ikke kan løses ved hjelp av slike småprogrammer, og med 505sromslige minne kan du laste ned og installere en hel rekke slikeprogrammer.

Compaq iPaq 3860

Denne modellen er bare 16 millimeter tykk, og vil nok med sine slanke linjer være drømme PDA’en for mange. Men for å kunne koble eksterne enheter til maskinen (minnekort, GPS, telefon etc) er du avhengig av å bruke Compaqs stygge og klumpete jakkeløsninger. Prismessig ligger maskinen på samme nivå som HP og Cassiopeia, men jakkene som gir økt funksjonalitet kommer i tillegg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse