Årets hybrid 2001

Annonse


Årets hybrid 2001

Årets hybrid 2001

Vinneren: Nokia 9210

Er det en PDA eller er det en telefon. Vel – det er begge deler.Nokia lanserte 9210 i september i fjor, men ettersom den ikke kom på markedetfør nå i høst velger vi å ta den med som en av de nominerte til tittelen”Årets hybrid”.

Nokia 9210 er en komplett lomme PC med tastatur du faktisk kan skrive på. Den har norske tegn, og kjører alle de vanlige “office”-applikasjonene (egentlig dreierdet seg om forenklede utgaver, men med de fleste av funksjonene du tildaglig anvender i de tyngre applikasjonene).

Nokia 9210 Halvåpen

Annonse
Denne PDA’en kan kobles tilInternett via den innbygde telefonen, og laste ned data via HSCSD(høyere hastighet) dersom nettet tillater det. Nokia 9210 har minne somkan utvides, den bruker Symbian OS og til tross for sine kompleksemuligheter er den enkel å bruke. Det eneste vi savner her er GPRS ogtrykkfølsom skjerm.

Motorola Accompli 008 åpen

Motorola Accompli 008

Denne hybriden er mest telefon, og i så måte en av de mest velutstyrte på markedet. Den har stor trykkfølsom skjerm og et brukergrensesnitt som snur opp ned påoppfatningene av Motorola som en telefon med kryptisk og lite intuitivmeny. Accompli 008 har full PDA-funksjonalitet med e-postleser, notater,kalender og en god og oversiktelig adressebok som de mest sentralefunksjonene.

Lyden i telefonen er god, og selv om telefonen er relativt stor er denlike vel mindre enn de andre smarte telefonene. Accompli 008 har bådeGPRS og støtte for Java2ME.

Siemens Multimobile Kodak

Siemens SX45

Den første PDA-telefonen med Windows PPC OS i Norge. Egentlig dreier detseg om en Cassiopeia EM-500 med en innbygget telefon fra Siemens.Produktet gjør det enkelt å koble seg opp mot Internett, og leveres meden WAP 1.2.1-leser fra AnyWap.

Selv om dette er et produkt som kombinerer telefoni og PDA, er det ikkeet produkt som vil erstatte mobiltelefonen. Telefonen fungerer i praksismer som et trådløst modem, mens du er avhengig av å bruke handsfree forå snakke i dingsen. SX45 har en MIPS-prosessor, og det er dermed ikkemulig å oppgradere operativsystemet til Pocke PC 2002. Den har hellerikke GPRS eller HSCSD, men det er mulig å bytte ut telefonmodulen med enGPRS-modul når denne er klar (det blir den ikke i år).

SX45 har en megetgod fargeskjerm som i det lange løp er mer behagelig å lese enn de nyere PDAenesrefleksive sidebelyste skjermer. Siemens SX45 er imidlertid den av hybridene som krever størst lommer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse