Windowblinds 3

Annonse


Gi Windows XP nye klær

Windowblinds 3Du har nok vært der ja. Høyreklikket på skrivebordet, trykket «Properties», og prøvd å velge et annet «Theme» for å friske opp utseendet på Windows XP. Men her er det ikke mye å velge mellom. Heldigvis kan du bytte ut de standard Sesam Stasjon-fargene med et Aqua-aktig fargesett, eller velge «Windows Classic»-look, men det er fremdeles ikke særlig mye å skryte av.

Når man så prøver å hente ned flere Themes fra nett, blir man simpelthen ført til en salgsside for Plus!-pakken fra Microsoft, som inneholder et sett med – ja – ganske så daffe Themes (Aquarium, Space, Da Vinci, og Nature).

Nye vinduer

En mulighet er derfor å gå til anskaffelse av den nye programmpaken fra skinne-eksperten Stardock, Windowblinds 3. WB3 er spesialskrevet for å integreres sømløst med Windows XP, og manifesterer seg i form av ekstra valgknapper og nye utseender i dialogboksen for «Desktop Properties».

Annonse
Det som gjør Windowblinds såpass attraktivt, er at brukerne selv står fritt til å designe sine egne skins, og gjøre disse tilgjengelig for gratis nedlasting fra store skins-arkiv som www.wincustomize.com. I skrivende øyeblikk er det 22 skins tilgjengelig, og hvis man i tillegg regner med de 11 medfølgende skinsene i WB3, har jeg totalt 33 forskjellige utseender å velge mellom.

For hvert program

Et slikt «skin» for WB3 gjør kosmetiske forandringer på knapper, menyer, tittellinjer, oppgavelinjen, farger, og kan til en viss grad også gjøre enkelte funksjonelle inngrep. Det finnes mange stygge skins, men også noen som får XP til å se kulere ut – her er det bare å prøve seg frem. Du kan også velge separate skins for hver enkelt applikasjon, slik at du for eksempel kan få grensesnittet i Photoshop til å se radikalt forskjellig ut fra for eksempel Office.

Det WindowBlinds ikke gjør noe med, er ikoner, men her finnes det jo andre programpakker som kan hjelp (for eksempel IconPackager, også fra Stardock).

WindowBlinds kan du laste ned fra www.stardock.com, for $19.95. Er det bare nytt utseende du er ute etter, og ikke stemmestyring av Media Player, nye småspill eller annet dill, kan nok det være en mer fornuftig investering enn å punge ut 400 kroner for Windows Plus!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse