Annonse


SPILLTEST: Galactic Battlegrounds

LucasArts var ikke så fryktelig heldige med sitt første forsøk på strategispill basert på Star Wars-universet. Force Commander ble generelt sett ansett som en flopp. Når selskapet nå gjør et nytt forsøk, med Star Wars: Galactic Battlegrounds, skal de i det minste ha skryt for å ikke gi opp.

Velkjent formel

Du blir kastet rett inn i kampstøvlene til en av seks valgfri intergalaktiske makt-grupperinger. Det er opp til deg om du vil kjempe i frihetens navn som Prinsess Leia, grynte deg gjennom slagene som Chewbacca, terrorisere rebellene som darkside-jedi Lord Vader, forsvare dronningveldet Naboo, spille aqua-folket til Jar-Jar Binks, eller lede kampdroider i kamp som Trade Federation-byråkrat. Dette vil gi deg forskjellige sett med teknologier, bygninger og våpen å velge mellom, på klassisk sanntids strategispill-vis.

Det hele går altså som vanlig ut på å sanke sammen masse ressurser (av en eller annen grunn trenger du mat for å produsere roboter), bygge baser, trene soldater, og sende hæren din ut for å rydde mostanderen av kartet. Mer eller mindre, i hvert fall.

Grafikken er pen og detaljert, men man sitter stadig å ønsker at det var mulig å zoome litt nærmere innpå handlingen.

Annonse
AoE2s nye klær

Galactic Battlegrounds er på ingen måte et dårlig spill. Det hele er bunnsolid og flyter godt, og inneholder nok Star Wars-moro til å underholde i timesvis – også på nett, mot opptil syv andre spillere.

Likevel har jeg ingen problemer med å styre min entusiasme, Star Wars fan eller ei. Galactic Battlegrounds kan nemlig først og fremst beskrives som Age of Empires II dyppet i en saus av Star Wars-effekter, tropper, bygninger, og fartøyer. Dette er heller ikke langt fra sannheten, siden det faktisk er Ensemble’s AoE-spillmotor som ligger i bunnen – riktignok noe forbedret og uvidet, blant annet med flygende enheter.

Derfor blir Galactic Battlegrounds rett og slett lite mer enn en Star Wars-versjon av et spill vi kjenner så veldig godt fra før – med like mye oppfinnsomhet og nyskapning som et kneipbrød.

Skal man kjøpe det? Det kommer an på hvor sulten man er på Vader og resten av stjernegjengen. Age of Empires II var et glimrende spill, og Galactic Battlegrounds leverer samme vare i ny innpakning.

Med andre ord: syntes du Star Wars-Monopol var topp valuta for pengene, vil du elske dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse