RealONE

Annonse


Musikk for en hundrings

RealONEDenne uken lansere Real verdens første MusicNet-tjeneste, under navnet RealOne Music. Dette er en tilleggspakke for brukere av RealOne, og gir lovlig tilgang til nedlasting og lytting til over 100,000 låter fra plateselskaper som Bertelsmann, EMI, Zomba, og Time Warner. Det er også forhandlinger på gang om å knytte andre store plateselskaper til tjenesten, blant annet Sony Music.

Det gjenstår å se om brukerene vil foretrekke en slik lisensiert og kommersiell løsning fremfor semi-illegale fildelingstjenester. RealOne Music koster $9.95 i måneden, noe som gir tilgang til 100 nedlastinger og 100 streaming-avspillinger i måneden. Filene du laster ned er dessuten beskyttet på en slik måte at du ikke skal kunne brenne de ut på CD eller kopiere sangene til bærbare MP3-spillere.

Men i Norge må vi foreløpig klare oss uten dette tilbudet om tilgang på lovlig nedlastbar listepop. RealOne Music tilbys nemlig kun for brukere i USA.

Annonse
RealOne

RealOne er en nyoppusset programpakke fra Real Networks, en kombinert nettleser og avspiller for lyd, video og annen multimedia. Den inkluderer et standard abonnementstilbud fra Real, som selskapet nå har hatt tilgjengelig en god stund, med utvalgte videoklipp fra nyhets- sports- og underholdningskanaler, først og fremst fra amerikansk fjernsyn. Denne koster $9.95 i måneden, og har ifølge ZDNet over 400.000 faste brukere.

Se forøvrig www.real.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse