Ny iMac

Annonse


iMac med flatskjerm neste år

Ny iMacAllerede i sommer svirret hardnakkede rykter om at Apple hadde iMac’er med flatskjerm på beddingen til Apple Expo i Paris i september. Men nei, det ble bare med den gamle innpakningen, vel å merke md raskere prosessorer, større harddisker, mer minne og CD-brenner innebygd.

100 000 på samlebåndet

Morgan Stanley, et selskap som vanligvis treffer riktig når det gjelder IT-bransjen, gikk tirsdag ut md meldingen om at en helt nye iMac-serie med integrert flatskjerm er klar til å produseres.

I følge selskapets analytikere Gillian Munson og Stirling Levy har Apple lagt inn ordre hos sine produsenter på 100 000 enheter, Produksjonen skal starte allerede i januar.

Ikke bekreftet

Apple vil på sin side verken bekrefte eller benekte dette.

Annonse
Hvordan de nye maskinene er spesifisert og hvordan de eksakt ser ut, er selvsagt hemmelig. Flere har forsøkt seg med tegninger som seinere har vist seg å være basert på fri fantasi. Illustrasjonen til denne artikkelen er nok et eksempel på dette.

Dårlig salg

iMac’en var en vanvittig suksess da den kom i 1998, og bidro i vesnetlig grad til å redde Apple ut av en finansiell gjørme de hadde vært i lenge. Hittil i år har det bare blitt solgt 294 000 maskiner i USA, mot 571 000 ved samme tidspunkt i fjor.

Forsøk med gilde farger med blant annet psykedeliske hippie-farger, slo ikke helt godt an, og den siste versjonen på markedet er nokså sober i sitt uteende.

I følge analytikerne hos Morgan Stanley forventer Apple et salg av flatversjonen på minst en halv million enheter neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse