VISA-passord

Annonse


VISA går for passord

VISA-passordDet er som kjent relativt enkelt å bedrive kredittkortsvindel i dag. Alt du trenger er selve kredittkortnummeret og utløpsdatoen, noe du finner på enhver sammenknøvlet kvittering, så kan du handle i vildens sky på nettet med andres penger – riktignok står du ikke selv betalingspliktig hvis noen misbruker kredittkortnummeret ditt på denne måten, men ubehagelig er det likevel.

VISA tar nå et skritt i det selskapet mener er riktig retning for å dempe svindelfrekvensen på nettet. Fra og med 3. desember vil kortholdere i USA bli invitert til å knytte et passord opp mot kredittkortene sine, og ta i bruke det nye Verified by Visa -systemet. Når man så foretar en handel på et nettsted som støtter denne løsningen, vil man bli bedt om å oppgi passordet i det man betaler. Dette ifølge New York Times.

Valgritt…til å begynne med

Verified by Visa vil være et valgfritt tilbud til kunder under innføringen, men VISA sier de på lang sikt håper å gjøre det passord-identifisering påkrevd ved online-shopping.

Det råder riktignok en viss skepsis hos forhandlere og analytikere til hvorvidt VISA vil lykkes i å få allmenn aksept for Verified by VISA – enkelte store nettbutikker som Amazon.com har foreløpig ikke latt seg overtale, til tross for VISAs planer om å fjerne erstatningsansvaret hos nettbutikkene ved uautoriserte kredittkort-transaksjoner innen 2003.

Annonse
Også MasterCard er i ferd med å implementere en lignende løsning for å kontrollere identiteten til kortholdere, som skal iverksettes i løpet av neste år, skriver New York Times.

En lignende løsning vil også bli tilbudt norske VISA-kunder. Vi kommer tilbake med en mer detaljert presentasjon av hvordan dette vil fungere neste uke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse