Atelier Marie

Annonse


Sega-spill ødelegger BIOS

Atelier MarieFor et par uker kunne vi melde om DVD-filmen med «Powerpuff Girls» som inneholdt virus. Nå har det samme skjedd med den japanske versjonen av spillet Atelier Marie.

Ifølge nyhetstjenesten TheRegister, er en vedlagt skjermsparer infisert med det noe utdaterte men fortsatt ekstremt skadelige Kriz-viruset. Ingen infeksjon oppstår før man stapper spillplaten inn i en PC, men da er det til gjengjeld stor fare for uopprettelig skade på maskinen.

Kriz legger seg på harddisken, og våkner 1. juledag. Viruset vil slette CMOS-oppsettet, og forsøke å ødelegge BIOS-brikken på en slik måte at det eneste man kan gjøre for å få PC-en på fote igjen er å installere en ny BIOS-brikke. Ikke verdens triveligste God Jul-hilsen, med andre ord.

Det spekuleres i at viruset sannsynligvis havnet på CD-platen fordi en av spillutviklerne jobbet på en infisert maskin.

Spillselskapet har trukket Atelier Marie fra butikkhyllene. Har du vært i Japan og shoppet Dreamcast-spill i det siste, bør du altså tenke deg godt om før du blir fristet til å prøve skjermsparerne på PC-en…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse