Kazaa

Annonse


– Stans kopieringen!

KazaaHvis ikke KaZaA følger domstolens pålegg om å stanse all krenking av artister opphavsrettigheter gjennom sin fildelingstjeneste, står selskapet ovenfor daglige bøter på neste 400 000 kroner.

Rettsaken er ført mot KaZaA av den nerderlandske seksjonen av IFPI (International Federation of the Phonographic Industry), ifølge nyhetstjenesten TheRegister.

KaZaA benytter seg av FastTrack-teknologien, den samme fildelingskoden som ligger til grunn for MuciCity Morpheus og Grokster, som er blant de mest hyppigst anvendte fildelingsprogrammene på nettet i dag.

Ifølge selskapet selv, har 20 millioner KaZaA-programmer blitt lastet ned. Hvorvidt det overhodet er mulig for KaZaA å stanse bruken av fildelingsnettverket er noe uvisst, siden det ikke her finnes noen sentrale kataloger eller servere, som var tilfellet med Napster.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse