Annonse


Fotballskjorte med datamaskin

Klærne skal måle spillerne i fart, og bidra til å bytte ut spillere som ikke har dagen.

Kommunikasjon er en viktig del av forskningen ved Universitetet. Ideen er at klærne trådløst sender informasjon til en sentral datamaskin som da gir et klart bilde av ytelsen på gressmatta – eller i andre sportsgrener, selvsagt.

Datafotball

Prosjektet går over tre år, der universiteter i Tyskland, Italia, Østerrike og Nederland deltar sammen med University of Birmingham, skriver BBC News. En annen anvendelse de tenker seg er å sy inn datamaskiner i selve fotballen, noe som en gang for alle kan avslutte diskusjoner om ballen er ute eller inne. Det er særlig det nasjonale tekniske universitetet i Athen i Hellas som jobber med å få datamaskiner inn i fotballene.

For tungt

Forskerne i Birmingham har allerede en fotballskjorte utviklet som prototyp, men fortsatt er teknologien for tung og klumpete. Reduksjon av størrelse og vekt er neste tema for forskerne, i tillegg til at posisjonering blir et viktig område å få på plass. I dag måler prototypen fart, akselerasjon, temperatur og puls.

En annen anvendelse for teknologien som benyttes, er at klær, eksempelvis hansker kan benyttes til trådløst å registrere data, altså som en ny måte å kommunisere med datamaskinene på.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse