Annonse


SPILLTEST: Zoo Tycoon

Zoo Tycoon trekker på et velbrukt konsept, som kjent fra Theme Park, Rollercoaster Tycoon, Airport Tyccon, Fast Food Tycoon..listen er lang. Din oppgave er å drive forretning, i dette tilfelle med en Zoo. Utfordringen består av å holde dyrene fornøyde, først og fremst ved å bygge de rette innhegningene, og å tjene penger fra besøkende – enten gjennom billettsalg eller donasjoner.

Fe og folk

Det er et hav av forskjellige dyr du kan kjøpe inn, hver med sine egne prekære behov. Hver enkelt dyreart vet nøyaktig hvor mange kvadratmeter gress, sand, eller regnskog den trenger for å være lykkelig. I tillegg må du passe på at den har nok friområde, nok vann, et sted å sove, noe å leke med, trær å klatre i, steiner og gni seg mot, og en dyrepasser til å føde seg.

Klarer du å ha interessante, fornøyde dyr, så kommer folk for å se på. Og de besøkende til parken din vil komme til å bli sultne, tørste, tissetrengte, og underholdningssugne – som betyr at du er pent nødt til å bygge en rekke fasiliteter i parken din.

Trivsel til det kjedsommelige

Joda, det er veldig trivelig å stelle med dyr, sørge for at de har det bra, og gjøre dyrehage-opplevelsen mest mulig behagelig for gjestene. Men det er lite dramatikk inne i bildet i dette spillet. Alt går stort sett på skinner, så lenge du vet å holde dyrene fornøyde. Det er gjort relativt lite for å piffe opp innlevelsen, som for eksempel å se dyrehagen gjennom en av gjestenes perspektiv, eller på andre måter å zoome inn slik at du virkelig kan se hvordan praktverket ditt ser ut på nært hold.

Annonse
Selv det verste som kan skje i en dyrehage, nemlig at nesehornet eller løvinnen hopper klarer å bryte seg ut av områdene sine, er redusert til en lite dramatisk affære. Riktignok flykter de besøkende i skrikende panikk, men det er absolutt null sjanse for at selv et aldri så lite barn skulle bli middagsmat for den bengalske tigeren.

Helt greit, liksom

Men Zoo Tycoon kan være lærerikt, absolutt. Her er det mye å plukke opp om hvor dyr kommer fra, hvilke omgivelser de trives best i, og hvordan de lever med andre. Småbarnsfamilier kan nok ha koselig stunder foran PC-skjermen med Zoo Tycoon, men spillet er nok litt for involverende og komplekst til at de aller minste takler det helt på egen hånd.

Grafikken er grei, men lite å hoppe i været over. Det samme kan sies om spillet i sin helhet, som i bunn og grunn er like originalt og nyskapende som nye olabukser. Erfarne SIM-spillere risikerer raskt å trøtne på å plassere ut planter og legge nytt gress i de forskjellige innhegningene, mens man oppdager at mye av det som har gjort andre spill av denne typen fremgangsrike mangler i Zoo Tycoon.

Som i de fleste slike spill, er det mye statistikk og tall å forholde seg til.
Du står relativt fritt i hvordan du estetisk sett vil utforme parken din. Her er det bare å bruke fantasien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse