Annonse


PS2 gjør DVD til folkeeie

Rekordhøye salgstall på DVD-spillere meldes både fra Elektro- og Elektronikkbransjen, med forespeilet 80-90 tusen solgte spillere mot utangen av året, og fra Egmont Entertainment, som forventer å selge et tilsvarende antall Playstation 2 – spillmaskiner med innebygd DVD-spiller.

Ifølge tall presentert av Aftenposten er det tilsammen solgt 225 000 DVD-spillere i Norge de siste fem årene – og da er ikke antallet DVD-ROM stasjoner i PC-er inkludert

Og Playstation 2 er altså den store driveren, som i år har bidratt enormt til å bringe DVD til de tusen hjem. Importøren Egmont er naturligvis overbegeistret.

– Vi er veldig fornøyd med salget. Forutsatt at vi får nok maskiner levert fra Sony, noe vi regner som høyst sannsynlig, selger vi mellom 70 000 og 80 000 maskiner i år, sier salgssjef Ståle Braathen i Egmont Entertainment

Annonse
Spill og film i samme boks

Salget av Playstation 2 startet i desember i fjor, og i julestrie klarte 10 000 nordmenn å skaffe seg en maskin, og hittil i år har Egmont solgt 50 000 maskiner.

– Vi har i dag levert 60 000 PS2, og har allerede forhåndsbestillinger på 20 000 maskiner i desember. Med et godt julesalg burde vi kunne være oppe i ca. 90 000 totalt, sier Braaten til ITavisen.no.

Hvorvidt samtlige PS2-eiere faktisk bruker spillboksene sine til å se film, er jo en annen sak…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse