Windows XP copied right

Annonse


Utsolgt for XP-lisenser

Windows XP copied rightDette skriver PCworld.com.

I følge nettstedet har Microsoft i USA nå sluppet opp for lisensnumre, slik at privatbrukere som ønsker å installere Windows XP på mer enn en maskin ikke får gjort det.

Å bruke XP på tilleggsmaskin koster like mye pr. maskin som en oppgradering – rundt 1200 kroner.

Piratversjoner

De som er villige til å betale den stive prisen, får likevel ikke lov. De er henvist til å gjøre seg til lovbrytere, og bruke en av de mange de-aktiverte piratversjonene som florerer ute på nettet.

Annonse
Men dette er selvsagt forbudt.

Ny CD-ROM

Det eneste lovlige alternativet er å kjøpe en ny CD med oppgraderingslisens. Ironisk nok, siden Microsofts aktiveringsrutine nettopp skulle bidra til å redusere produksjonen av CD-plater og papp-bokser.

Stor etterspørsel

Mark Croft, som har ansvaret for XP-satsingen i Microsoft sentralt, bekrefter overfor PCWorld.com at selskapet nå er utsolgt for virtuelle lisenser.

– Vi gjorde noen beregneringer på hvor mange privatlisenser vi ville selge I løpet av de 90 dagene som har gått siden lanseringen. Etterspørselen overgikk våre villeste forventinger, sier han.

Ikke i Norge

Problemet gjelder ikke norske XP-kunder. Det er bare i USA at Microsoft har såkalt familie-lisens, der brukere kan installere programmet på flere maskiner ved å aktivere på ny.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse