Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Utsolgt for XP-lisenser

Amrikanere som vil installere Windows XP på mer enn én maskin, må betale like mye som for en oppgradering. Men selv om de står klar med kredittkortet, kan ikke Microsoft gi dem nytt aktiveringsnummer.

Windows XP copied right
Dette skriver PCworld.com.

I følge nettstedet har Microsoft i USA nå sluppet opp for lisensnumre, slik at privatbrukere som ønsker å installere Windows XP på mer enn en maskin ikke får gjort det.

Å bruke XP på tilleggsmaskin koster like mye pr. maskin som en oppgradering – rundt 1200 kroner.

Piratversjoner

De som er villige til å betale den stive prisen, får likevel ikke lov. De er henvist til å gjøre seg til lovbrytere, og bruke en av de mange de-aktiverte piratversjonene som florerer ute på nettet.

Men dette er selvsagt forbudt.

Ny CD-ROM

Det eneste lovlige alternativet er å kjøpe en ny CD med oppgraderingslisens. Ironisk nok, siden Microsofts aktiveringsrutine nettopp skulle bidra til å redusere produksjonen av CD-plater og papp-bokser.

Stor etterspørsel

Mark Croft, som har ansvaret for XP-satsingen i Microsoft sentralt, bekrefter overfor PCWorld.com at selskapet nå er utsolgt for virtuelle lisenser.

– Vi gjorde noen beregneringer på hvor mange privatlisenser vi ville selge I løpet av de 90 dagene som har gått siden lanseringen. Etterspørselen overgikk våre villeste forventinger, sier han.

Ikke i Norge

Problemet gjelder ikke norske XP-kunder. Det er bare i USA at Microsoft har såkalt familie-lisens, der brukere kan installere programmet på flere maskiner ved å aktivere på ny.