Hopp til navigasjon Hopp til innhold

OS X tar over i mars

Tidlig neste år ser det ut som om OS 9.x forsvinner som standardutrustning i nye Mac-maskiner, og viker for storebror X.

OS X pakke
Ifølge nyhetstjenesten TheRegister, skal Apple ha varslet mars som planlagt dato for offisiell inntreden av OS X i alle nye Mac-er.

Dette betyr ikke at OS 9.x forsvinner fra maskinen, men at det da i stedet vil være OS X som er satt opp som standard operativsystem. OS 9.x vil fortsatt være installert, slik at man kan kjøre ikke-kompatible programmer i «classic»-modus.

Apple OS X er neppe som et ferdig operativsystem å regne i dag, selv om oppgraderingen til versjon 10.1 gjorde mye godt. Applikasjonsstøtten er fremdeles svak, men blir stadig bedre. Det samme gjelder drivere og support for eksterne enhete, som også er under konstant utbedring.

Likevel, så øker stadig antallet OS X-kompatible programmer, og mars-datoen stemmer godt overens med målsettingen om å bruke ca. ett år på å fase inn OS X.