Annonse


Kabel drar fra ADSL

For tredje kvartal på rad har kabeloperatørene i USA fått flere nye kunder enn de som tilbyr bredbånd over kobberlinjer ved hjelp av DSL-teknologi. Det er nå 5,1 millioner som surfer via kabeltv-teknologi, mot 3,3 millioner over DSL.

Det er analyseselskapet ARS som kommer med disse tallene. De viser at kabel-tv-operatørene både øker mer enn DSL-operatørene i antall og prosent.

Økte med 14 prosent

I tredje kvartal i år økte kabel-tv-operatørene sin base av internett-kunder med 14 prosent, eller 624.000 kunder mot DSL-leverandørenes 13 prosent – 392.000 kunder. I forrige kvartal økte antallet nye internettkunder for kabel-tv-operatørene med 519.000 mot 770.000 i første kvartal i år.

Med disse tallene har kabel-tv-operatørene i USA 1,8 millioner flere internett-abonnenter enn DSL-operatørene, og kontrollerer nå 51 prosent av bredbåndmarkedet, ifølge tallene fra ARS, som er referert av nyhetssiten tvinsite.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse