Nec UMTS

Annonse


Endelig en UMTS-telefon!

Nec UMTSNEC er en av de største leverandørene av 3G-telefoner i Japan. Japans største mobilprodusent NEC tester nå en 3G telefon, som også kan brukes på GSM-nett. Trolig kan telefonene leveres i Europa tidlig neste år. Mangelen på terminaler bremser lanseringer av 3G-nett.

Tilgangen til mobiler som både kan brukes på dagens GSM-nett, og på morgendagens 3G-nett er av stor betydning for videre utbygging av morgendagens mobiltelefoni.

Pilotnett

UMTS-nettene er i ferd med å komme opp i Europa, men tjenestene vil ikke bli lansert før det er tilgjengelige mobiltelefoner. NetCom har allerede oppe et pilotnett som dekker store deler av Sør-Norge. Telenor melder at de er i rute med sin utbygging.

Men problemet er som sagt at terminalene ikke finnes. Nokia og Motorola lover 3G-telefoner på markedet etter sommerferien til neste år. Ericsson sier de kan levere neste høst, og Siemens regner ikke med å ha telefoner i handelen før etter årsskiftet neste år.

Annonse
Samarbeid

Nå samarbeider NEC og Matsushita tett om å utvikle mobiltelefoner for morgendagens nett. Selskapene sier utveksling av informasjon og felles utvikling gjør deres forskning og utvikling nesten er av samme klasse som Nokias.

– Nokia er fremdeles størst på området, men ved å samarbeide kan vi konkurrere med dem, sier NECs styreleder Hajime Sasaki til Financial Times.

Medlemmer av Hutchison-gruppen får telefoner først. Dette gjelder trolig først og fremst Storbritannia. NEC lover to forskjellige terminaler. En med et lite videokamera, og en med en nettleser. Men foreløpige meldingene hevder at kameraene er for klumpete, og at batterikapasiteten bare gir 20 minutter med video.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse