Harry Potter hovedbilde

Annonse


SPILLTEST: Harry Potter og de Vises Stein

I PC-spillet om verdens mest populære magiker blir du tatt med på en eventyrlig oppdagelsesferd på trollskolen Galtvort. Du spiller naturligvis unge Harry Potter, og tar del i sjarmtrollets skoletimer i trylling, eliksirblanding, hekseri, og sopelime.

Joda, selv for en som ikke er fortrolig med den unge magikerens eventyr, så har PC-spillet en viss underholdningsverdi. Grafikken er så absolutt pen, i det minste med et rimelig oppegående 3D grafikkort, og historien er passe spennende og gøyal til å holde på interessen.

Det skal samtidig understrekes at Harry Potter og de Vises Stein er et barnespill, og må tas som sådan. Et utfordrende barnespill, riktignok, men det hele blir gjerne litt for simpelt for den drevne PC-spiller. Selv om man etter hvert har et lite arsenal av heksekunster å lire av seg, så er det aldri snakk om valgmuligheter – så snart du peker på noe og trykker ned musknappen, så velges automatisk den rette trylleformelen. Heldigvis har man muligheten for å skru av «autohopp»-funksjonen!

Å dunke rumpelen

Rumpeldunk-kampene er et kapittel for seg. I dette ville «sopelime-polo»-spillet er det din oppgave å farte rundt i den store utendørsarenaen og forsøke å fange gullsnoppen, mens dine lagkamerater scorer mål. Dette er festlig nok, men man sitter igjen med følelsen av at det er potensiale for å enda mer moro ut av dette konseptet – det er jo ikke engang muligheten for å spille flere samtidig, hverken lokalt eller over Internett (forresten, se for deg hvilken krangel det ville blitt om hvem som skulle være Harry!).

Annonse
Men alt i alt er dette en overraskende sterk tittel, som definitivt holder mål, både rent spillteknisk, såvel som på å gjenskape den rette Harry-atmosfæren. Havner ikke dette under juletreet i de tusen hjem i år, skal jeg personlig spise valghatten min…

Harry & Co. ute på oppdagelsestokt i Galtvorts korridorer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse