Senseboard med Palm

Annonse


Tastatur uten taster

Senseboard med PalmVil vanlige qwerty-tastatur bli avleggs om ikke så lenge? Flere selskaper jobber med alternative løsninger for interaksjon med datamaskinene våre, og et par av disse har nylig blitt vist frem for verden i forbindelse med den store teknologimessen Comdex 2001.

Ikke minst har svenske Senseboard gjort et visst inntrykk, med sitt spennende håndledds-tastatur. Ved hjelp av to armbånd med innebygde sensorer, et på hver arm, kan man skrive inn tekst eller gjøre pekerbevegelser i løse luften. Armbåndene er knyttet opp mot PC-en, PDA, eller mobiltelefon enten trådløst, ved hjelp av Bluetooth, eller ved vanlig kabeltilkobling.

Ifølge Guardian Unlimited skal Senseboard lanseres om et halvt års tid, med planlagt pris på ca. 1500 kroner. Mer om Senseboard finner du på www.senseboard.com:

Annonse


Samsung

Samtidig stiller også Samsung med sitt egen Bluetooth-kapable virtuelle tastatur,Scurry, som er en slags hi-tech handske med sensorer montert på hver finger (bortsett fra lillemann). Samsung forventer å lansere sitt produkt om et drøyt års tid.

MSNBC har et bilde av Samsungs prototype www.msnbc.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse