Windows XP copied right

Annonse


Piratvare for en milliard

Windows XP copied rightPiratvaren stammer fra Taiwan. FBI begynte å nøste i saken allerede i begynnelsen av denne måneden. Først ble to kinesere bosatt i California arrestert for smugling og bestikkelse av en tollfunksjonær som viste seg å være en politiagent.

Deretter ble en kvinne arrestert i det hun kjørte inn porten til et lagerskur med bilen full av Windows 2000, Me og XP-disker – samt et lass med nyeste versjon av Symantecs sikkerhetspakke.

13 meter piratvare

I lagerskuret befant det seg en 13 meter lang container full av piratkopierte CD-ROM-plater. Platene hadde ikke Microsofts sølvblanke hologrammer – beviset på at det dreier seg om ekte var. Ellers var de så godt som identiske med de offisielle utgavene.

Til sammen ble det belslaglagt 31 000 CD-plater med operativsystemer fra Microsoft. 4000 av disse var Windows XP-pakker, komplett med ferdig trykt brukerveiledning.

Annonse
I tillegg til programvaren fant politiet to containere med Marlboro-sigaretter, piratprodusert i Kina.

Største sak

Dette er den største saken i sitt slag i USAs historie, og etter alt å dømme verdensrekord når det gjelder piratkopiert programvare.

FBI beskriver ligaen som står bak som meget profesjonell, og sammenligner den med et narkotikakartell.

De tre pågrepne i saken kan vente seg lange fengselsstraffer, og politiet utelukker ikke at det vil bli flere arrestasjoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse