Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Piratvare for en milliard

Amerikansk politi har beslaglagt et lager med piratprogrammer verd nærmere en milliard norske kroner. Det er trolig verdensrekord så langt.

Windows XP copied right
Piratvaren stammer fra Taiwan. FBI begynte å nøste i saken allerede i begynnelsen av denne måneden. Først ble to kinesere bosatt i California arrestert for smugling og bestikkelse av en tollfunksjonær som viste seg å være en politiagent.

Deretter ble en kvinne arrestert i det hun kjørte inn porten til et lagerskur med bilen full av Windows 2000, Me og XP-disker – samt et lass med nyeste versjon av Symantecs sikkerhetspakke.

13 meter piratvare

I lagerskuret befant det seg en 13 meter lang container full av piratkopierte CD-ROM-plater. Platene hadde ikke Microsofts sølvblanke hologrammer – beviset på at det dreier seg om ekte var. Ellers var de så godt som identiske med de offisielle utgavene.

Til sammen ble det belslaglagt 31 000 CD-plater med operativsystemer fra Microsoft. 4000 av disse var Windows XP-pakker, komplett med ferdig trykt brukerveiledning.

I tillegg til programvaren fant politiet to containere med Marlboro-sigaretter, piratprodusert i Kina.

Største sak

Dette er den største saken i sitt slag i USAs historie, og etter alt å dømme verdensrekord når det gjelder piratkopiert programvare.

FBI beskriver ligaen som står bak som meget profesjonell, og sammenligner den med et narkotikakartell.

De tre pågrepne i saken kan vente seg lange fengselsstraffer, og politiet utelukker ikke at det vil bli flere arrestasjoner.