Palmpix1

Annonse


Testet: Kodak Palmpix for m500

Tidligere utgaver av Palmpix har vært svært enkle greier, med mulighet for å ta bilder med en oppløsning opp til 640×480 punkter. Nye Palmpix klarer 800×600, og har i tillegg justering for fokus. Bildene blir kanskje ikke sylskarpe, men til bruk i e-post og på nettsider er det mer enn godt nok.

Lettvint

Det er rett og slett ikke mulig å gjøre digitalfoto enklere enn dette. Start medfølgende CD og synkroniser Palm’en. Nå er det bare å klipse kameraet på plass og starte fotograferingen. Strøm henter kameraet fra Palm’en, og strømforbruket er ubetydelig. Bildene kan lagres i kameraet eller kopieres over på minnekort. Du får plass til omlag 4 bilder per MB ledig minne.

Skjermen på den håndholdte fungerer som view-finder. Vi kan saktens se hva vi peker på, men kvaliteten på dette skjermbildet er langt dårligere enn det ferdige resultatet. Ved neste synkronisering ble bildene lagret på PC’en og vi kunne behandle dem på samme måte som vi behandler andre bildefiler i JPG-format.

Skjermen fungerer som view-finder

Klare farger

Vi testet kameraet på en Palm m505 med fargeskjerm, knipset noen bilder og åpnet dem først på PDA’en. Bildene viste seg å være både kornete og stygge, og vi kan ikke nekte for at vi ble en smule skuffet. Desto mer gledelig var det å se det ferdige resultatet komme opp på PC-skjermen. Her var fargene klare og motivet skarpt, selv om det selvsagt ikke kan sammenlignes med bilder tatt med ordinære digitale fotoapparater.

Annonse
Martin – nesten like skarp som i virkeligheten…

Putt i lommen

En annen kjekk detalj på Palmpix for m500 er muligheten for å brette hele kameraet på midten. Slik kan du folde det sammen og putte det i lommen til du får bruk for det. Sammenfoldet er kontaktene godt beskyttet og apparatet tar liten plass.

Bildet av kollega Martin Sivertsen er tatt under dårlige lysforhold innendørs (det er ikke blits på kameraet) og vi har ikke redigert bildet utover å redusere størrelsen fra 800×600 punkter (222KB) til 190×253 punkter (15K).

Billig

Palmpix for Palm m500 vil trolig koste rundt 1.990 kroner

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse