Sony MZ-N1

Annonse


Sony med nett-MiniDisc

Sony MZ-N1I forbindelse med Comdex-messen letter Sony litt på sløret, og viser fram sin nye Net MD Walkman-serie.

Teknologi fra stasjonær MD

En av de store forskjellen i forhold til dagens MiniDisc-spillere er at selve lyd-prosesseringen nå foregår i ATRAC-R format, og ikke i ATRAC, slik som dagens bærbare MD-spillere. ATRAC-R er samme system som i dag sitter i stasjonære MD-spillere, og skal gi bedre oppløsning av lyden enn det ATRAC gjør.

Årsaken til at man tidligere ikke har kunnet benytte ATRAC-R i bærbare produkter har vært strømforbruk og fysisk størrelse på kretsen som gjør dekodingen. Nå har Sony laget en ny krets som gjør det mulig å benytte ATRAC-R også i bærbare spillere uten at dette hemmer krav til størrelse og batterikapasitet.

De nye spillerne er utstyrt med USB, slik at du kan flytte musikk frem og tilbake fra PC-en din, enten den opprinnelige lydkilden din er vanlige audio CD-er, MP3-filer, WMA.eller wav – uansett hvilket format kilden er, vil musikken konverteres m til ATRAC-R i det du flytter den over. til Net MD Walkman.

Annonse
Batteritiden skal også være kraftig forbedret, og ved hjelp av MDLP-teknikken kan man få plass til over fem timers musikk på en MiniDisc-plate.

Tre modeller er på vei,

MZ-N1 er den letteste og minste av de tre, med magnesium kabinett, tre linjers bakgrunnsbelyst LCD display, og kommer i sølv eller sort. MZ-N1 har egen dockestasjon, for både USB-tilkobling og lading.

MZ-N707 har en linjes display, egen separart USB-plugg på enheten, dockestasjon for lading, LCD fjernkontroll på headset-ledningen, og vil være tilgjengelig i sølv eller blå.

MZ-N505har også ingen dockestasjon, men vanlig USB-plugg på enheten og fjernkontroll. Fargene er Icy Silver, Misty Blue og Sunny Yellow.

Priser og tilgjengelighet

Ifølge våre kilder vil samtlige modeller dukke opp i norske butikker i månedsskiftet februar/mars. Ut fra foreløpige estimerte priser ser det ut til at N1 vil koste ca. 3900 kroner, N707 vil ligge på omlag 3300 kroner, og N505 vil koste et sted i nærheten av 2800 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse