Ond julenisse

Annonse


Se opp for jule-virus

Ond julenisseI søte julestunder sendes flere elektroniske postkort, hilsener, og vedlegg enn ellers, og man kan lett bli slapphendt med å kontrollere hva man faktisk åpner og klikker på av vedlegg og linker.

«Juletid er virustid», advarer virusekspertene i det nordiske selskapet Virus112. Virusprogrammer utnytter alltid populære trendsfenomener, og hva er vel mer i skuddet i November og Desember enn nettopp julehøytiden?

Den store faren oppstår først når virus kommer forkledd som tilsynelatende uskyldige elektroniske hilsninger fra venner og kjente.

Virus112 referer for eksempel til det særdeles skadelig W32.kriz-viruset, som benyttet seg av julestemningen i 1999 til å slette hardisker og flashe bioser hos intetannende høytidsstemte.

Det kan lønne seg å være oppmerksomme på at vedlegg og filer du får tilsendt kan inneholde trojanske hester og andre virus. Det trenger ikke å være så dumt å installere et antivirus-program, før nissen slipper uønskete gaver ned i pipa di.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse