Annonse


NTT DoCoMo klar for video

I-motion er en tjeneste bestående av korte videoklipp eller lydfiler som kan lastes ned på Japans mobile høyhastighetsnett 3G. For å kunne bruke tjenesten må du ha en såkalt i-motion kompatibel telefon. Disse vil koste rundt 3.000 kroner, og lar brukeren surfe på Internett, ta bilder, spille spill og kjøre videosamtaler på telefonen.

Åpen standard

NTT DoCoMo har gjort det klart at de vil samarbeide med Nokia om utviklingen av en global standard for slike telefoner. Nokias styreformann Jorma Ollila sier det kommer alle til gode om man klarer å utvikle en felles åpen standard.

Treg start for 3G

Meldingen om samarbeidet har gitt Nokia et løft på børsen, men flere analytikere er skeptiske til hvor raskt 3G vil utvikle seg. Selv i Japan, der det lenge har vært tilgang til de avanserte i-mode tjenestene står dette bare for 10 prosent av omsetningen. -Det kan komme til å ta et helt tiår før omsetningen på datatjenester passerer omsetningen på taletrafikk, sier Jonathan Bell, analytiker i Pyramide til BBC.

NTT DoCoMo har planer om å bli et globalt selskap med 6 millioner abonnenter i USA og Europa innen 2004.

Snart i Norge, men…

Her i Norge er det bare kort tid igjen til det første 3G-nettet åpnes. Men det er unektelig et lite skår i gleden at det ikke finnes telefoner eller tjenester du kan bruke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse