Mobiltelefoner med dame

Annonse


Mobilsalget stuper ikke

Mobiltelefoner med dameEtter mange år med en eventyrlig vekst i mobiltelefonsalget opplever bransjen nå en tilbakegang. Men differansene er små, og det er på ingen måte noen dramatikk i det som skjer. Også i år vil nærmere halvannen million nordmenn anskaffe seg en ny mobiltelefon.

Eksport

Tallene som Elektronikkbransjens Servicekontor sitter med viser hvor mange telefoner som kommer inn til Norge. Først ved årets slutt vil det være klart hvor mange av disse telefonen som eksporteres videre ut i verden. Her er det store variasjoner fra år til år, og dermed er det vanskelig å komme med noen nøyaktig prognose.

Tre telefoner per abonnement

Nå var det ikke uventet at salget skulle flate ut. I 2000 ble det solgt 1.528.000 mobiltelefoner i Norge. I år havner tallet trolig på i underkant av 1,5 millioner. Det er med andre ord ingen dramatisk utvikling vi ser, slik enkelte avisoppslag kan lede til å tro.

Med et folketall på 4,5 millioner er en omsetning på 1,5 millioner telefoner årlig slett ikke dårlig. Tallene viser også at de fleste kjøperne har en eller flere mobiltelefoner fra før. For hvert nytt abonnement som tas i bruk selges det i år tre telefoner. -Det vanligste er nok at folk kjøper billige telefoner med kontantkort, men fortsetter å bruke SIM-kortet de hadde for å slippe å bytte telefonnummer, sier Erik Andersen i elektronikkbransjen til ITavisen.no. Så lenge du ikke bytter operatør vil telefonen virke også med ditt gamle abonnement.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse