Xbox med kontrollere

Annonse


– Xbox lønnsomt først i 2004

Xbox med kontrollereTidligere i år regnet firmaet Merril Lynch ut at enhetskostnaden for å produsere Xbox lå på omlag 3300 kroner. Siden konsollene skal ha en utsalgspris som ligger i underkant av 3000 kroner, altså det samme som Playstation 2 koster i dag, vil dette føre til store tap på selve maskinsalget.

Microsoft har naturligvis planlagt å selge konsollene med tap i begynnelsen, for å kunne få lettere innpass på markedet ved å tilby Xbox til en konkurransedyktig pris.

Analytikere fra Morgan Stanley mener Microsfot kan tape nærmere 10 milliarder kroner på Xbox, før de går i balanse i 2004, skriver News.com

Xbox lanseres i November i USA, og i Norge i 14. mars. Konkurransen blir da knallhard ikke minst med den allerede veletablerte Sony Playstation 2, men også med Nintendos Gamecube, som lanseres samtidig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse