Siemens Multimobile Kodak

Annonse


Siemens SX45 er klar

Siemens Multimobile Kodak Den minner ikke så rent lite om en Cassiopeia E-125. Både minne, skjerm, operativsystem og prosessor er slik vi kjenner det fra Cassiopeia. Også formfaktoren er svært Casio.

Så er det vel heller ikke annet å vente, når det tross alt dreier seg om en PDA fra Casio med en mobiltelefondel fra Siemens.

Kladd

Førsteinntrykket av SX 45 er at det dreier seg om en ganske stor og klumpete PDA, i alle fall om vi sammenlikner den med tradisjonelle PDA’er uten mobiltelefoni. Maskinen er noe tykkere enn E-125, og har en liten litt flat antenne lik den vi har sett på Siemens SL45 (MP3-telefonen).

Ellers er SX45 noe rundere i hjørnene enn E-125, og den har fått en større jog-dial enn forløperen.

Annonse
Mest PDA

Som telefon er dette ikke noe utpreget brukervennlig produkt. Det er ikke mulig å snakke med noen uten å bruke det medfølgende handsfree-settet. Selv om telefonen har både høyttaler og mikrofon kan disse ikke brukes under en samtale!

Telefonen er en tradisjonell mobiltelefon uten HSCSD, GPRS eller annen teknologi for raskere dataoverføring. En modell med GPRS er imidlertid ferdig utviklet og vil trolig bli lansert tidlig neste år.

Krøkkete SMS!

Selv om telefonen har en »hel datamaskin» å ta av der det dårlig med funksjoner som EMS og SMS. Du kan riktig nok sende og motta SMS, men da via det innbygde E-postprogrammet i telefonen. Denne løsningen er tungvint, og krever at du bruker god tid på å sette opp maskinen. Av en eller annen grunn plasseres meldingene du skriver i innboksen. Deretter må du åpne dem og trykke på send.

Men dette sender ikke meldingen til mottakeren – den sendes ikke lenger enn til utboksen. Først ved neste »send og motta» blir meldingen sendt til adressaten.

Integrert adressebok

Noe som fungerer langt bedre er muligheten for å hente oppføringer fra kontaktregisteret og ringe direkte til disse.

Ellers er det selvsagt behagelig å kunne laste ned Internett-innhold uten å måtte koble opp en ekstern telefon eller modem. Særlig effektivt er dette når du benytter WAP-leseren.

Batterikapasiteten på SX45 er sterkt avhengig av hvor mye du bruker telefonen. Uten at vi ennå har foretatt noen eksakte målinger kan vi konstatere at den ved moderat bruk i alle fall holder i et par døgn.

Både CF og SD

SX45 har ellers plass til både CF-kort og SD-kort uten at du må klaske på klumpete ekstrautstyr for å kunne ta dette ibruk.

GPRS oppgradering

SX 45 vil om ikke lenge komme i en utgave med GPRS. Dette vil gjøre maskinen langt mer anvendelig til WAP, e-post og ikke minst ASP-løsninger ogsynkronisering. Dagens SX 45 kan oppgraderes, men det blir neppe billig ettersom det dreier seg om en hardwareoppgradering der hele telefonmodulen må skiftes ut.

Ikke PocketPC 2002

Kort oppsummert er SX 45 en fullverdig PDA. Den innbygde telefonen er best egnet som trådløst modem, men det er også mulig å snakke i dingsen via trådløs handsfree. Den blir for stor og tungvint til å erstatte mobiltelefonen, men er helt ypperlig som GSM-terminal for den som har to SIM-kort.

Dessverre har den ikke støtte for det nye operativsystemet Pocket PC 2002.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse