sharp linux pda

Annonse


Sharp med «norsk» Linux-PDA

sharp linux pdaEn talsmann for Sharp sier markedet bare venter på at noen skal komme opp med et produkt som gir den kraften og den fleksibiliteten som dette operativsystemet gir på en PDA. Nøkkelen til suksess skal ligge i operativsystemets kraft og pålitelighet kombinert med de mange applikasjonene som er utviklet for Linux.

Desktopfunksjonalitet

Trolltech ble valgt som leverandør av brukergrensesnittet på maskinen, angivelig fordi produktet er kjent blant utviklere og gjør det enkelt å tilpasse eksisterende applikasjoner til PDA’en. Qt Palmtop skal også kreve lite minne, samtidig som det gir desk-top lignende funksjonalitet.

Maskinen har også programvaren Jeode fra Insignia, og sammen gjør disse programmene det mulig å kjøre Java-applikasjoner med svært effektiv minnebruk uten at det går utover brukergrensesnittet.

Opera nettleser

Sharp SL-5000D kommer med Embedix Plus PDA-løsning, som består av Jeode for PDA fra Insignia Solutions, Embedix Linux fra Lineo, Qt embedded og Qt AWT GUI fra Trolltech og Operas nettleser.

På toppen av Embedix PDA kjører Trolltechs Qt Palmtop, et programvaremiljø med alt fra kontorapplikasjoner til spill, PIM og synkroniseringsløsninger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse