Sandisk 1GB

Annonse


SanDisk klar med 1GB CF-kort

Sandisk 1GBMed et CF-kort på 1GB skulle du få plass til en solid samling digitale bilder, lydfiler, presentasjoner eller videoklipp. Det er første gang noen har laget et 1GB minnekort i CF type I format.

PDA-minne

SanDisc ser for seg at de som anvender håndholdte datamaskiner vil utgjøre den største brukergruppen. Brikken kan sikkert være kjekk å ha også for den som er ute etter et lagringsmedium for backup av data fra bærbar PC, men til dette formålet finnes det en rekke andre rimeligere løsninger.

Spillefilmer på Pocket PC

En annen interessant gruppe er de som bruker digital-foto, og som ønsker seg en brikke der de kan legge inn flere hundre bilder i høy oppløsning. Med 1GB under panseret er det bare å knipse i vei.

Hvor mange bilder, eller hvor mye musikk og video du kan lagre avhenger selvsagt av hvilken kompresjon du har på filene. En spillefilm formatert for PDA tar eksempelvis rundt 64 MB per time film, mens en musikkfil i WMA-format typisk krever mellom 1,5 og 2 MB.

Annonse
Ikke for video

Men det er ennå langt å gå før slike brikker kan erstatte film i DV-kameraer. Selv en minnebrikke på 1 GB vil ikke ha plass til mer enn snaut 5 minutter med video i DV-kvalitet. Men ettersom det ikke er lenge siden det var stas med minnebrikker på 8 MB, ser vi ikke bort fra at CF-kortene med tiden vil kunne romme så mye data at de blir anvendelige også i videospillere og DV-kameraer.

SanDiscs nye minnebrikke vil være klar for salg i første kvartal neste år, og prisen skal i følge selskapet ikke overstige 800 dollar (ca 7.100 kroner etter dagens kurs).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse