Magic The Gathering

Annonse


Magic blir online-spill

Magic The GatheringHar du ikke spilt Magic: The Gathering selv, er det i hvert fall en viss sannsynlighet for at du har hørt om det, eller i det minste sett det bli spilt utenfor byens rollespillbutikker.

Magic var det første virkelige store samlekort-spillet, som har holdt millioner av ivrige fantasy-fantaster ivrig opptatt det siste tiåret. Konseptet er at hver spiller er en trollmann, som skal prøve å ta rotta på de andre trollmennene. Alle har hver sin bunke med kort, og hvert kort representerer ulike typer trollkunster («spells»), skapninger, eller andre magiker-ressurser.

For samlere

Det merkantilt geniale er naturligvis at når man først har blitt hekte på dette, så må man stadig kjøpe de nyeste tilleggspakkene med kort for å ha en mest mulig oppdatert kortstokk («deck») å spille med. Og kortene kommer i lukkete pakker, så du vet aldri helt hvilke spells du får før du har kjøpt og betalt.

Det er nettopp denne ideen spillselskapet Wizards of the Coast nå ønsker å videreføre til Internett. (oppdatert: En leser har gjort oss oppmerksom på at fans har laget “uoffisielle” men fungerende nettbaserte Magic-spill allerede).

Annonse
Magic: The Gathering Online vil være et dynamisk strategispill, med stadig tilførsel av oppdateringer og turneringer. Hver spiller skal få muligheten til å bygge og sette sammen sine egne kort-samlinger på PC-en, og deretter prøve lykken i kamp mot andre spillere på nett.

Kommer neste år

Spillet skal slippes i løpet av våren 2002, og det skal umiddelbart arrangeres offisielle turneringer og serier. I dag arrangeres det ifølge Wizards of The Coast nærmere 80 000 offisielle Magic-turneringer årlig, i over 52 land.

Magic: The Gathering Online skal utvikles av amerikanske Leaping Lizard Software, som forventer å ha en spillbar demoversjon klar allerede i høst.

For mer informasjon om Magic, se playmagic.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse