Windows XP

Annonse


Veien videre for Windows

Windows XPSpekulasjonene har gått om hva som skal bli det neste operativsystemet fra Microsoft. Ifølge ZDNet, som mener å ha sikre kilder innen Microsoft, vil etterfølgeren til XP hete «Longhorn».

Vi hørte kodenavnet brukt allerede i juli, men man har foreløpig ikke kunnet slå fast hva slags programvare Longhorn egentlig skal være. Ifølge de siste rapportene fra amerikansk presse, ser det ut som om Longhorn vil være et desktop operativsystem som bygger på Windows XP, og med en sterkere integrering med Microsofts «.Net»-prosjekt.

ZDNet skriver videre at Longhorn forventes å være en slags oppgradering for XP (høres ut som en ny Windows ME, med andre ord), og at det neste store «nye» operativsystemet ikke kommer før i 2005, under det foreløpig kodenavnet Blackbomb.

Det forventes også at Microsoft slipper en betaversjon av den første Service Pack-en for Windows XP før man eventuelt gjør en beta av Longhorn tilgjengelig. Bill Gates skal også ha uttalt at Longhorn vil bli lansert i 2003.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse